5 tipov na doplnky z lekárne, ktoré vám v lete nesmú chýbať

14. 6. 2024

Leto je za rohom a s ním i obdobie tepla, slnka, prázdnin a dovoleniek. Nech už sa chystáte kamkoľvek, nemali by ste zabúdať na šikovných a spratných pomocníkov, starajúcich sa o vašu pohodu a vitalitu. Ktoré to sú? Vybrali sme 5 tipov z lekárne, ktoré by vám v lete nemali chýbať.

Tip č. 1: Opaľovanie a beta-karotén

Pokiaľ v lete túžite po perfektnom opálení, nezabúdajte si so sebou pribaliť beta-karotén. Provitamín vitamínu A, ktorý pomáha získať a udržať krásnu farbu pokožky po pobyte na slnku. S jeho užívaním určite začnite ešte pred dovolenkou a pokračujte aj cez ňu a v priebehu celého leta. Siahnuť môžete po novom darčekovom balení, Super Beta-karotén, kde nájdete okrem 120 kapsúl aj DARČEK, bio mrkvový olej po opálení s krásnou pomarančovou vôňou pre rýchlejšie zhnednutie vašej pokožky.

 

Tip č. 2: Myslite na svoje vlasy

S účinkom slnečného žiarenia sa nevysporiadava len vaša pokožka, ale tiež vlasy. Tie slniečko vysušuje a má tak negatívny vplyv na ich kvalitu. Aj tu ale môžete siahnuť po šikovných pomocníkoch, ktorí sa na cesty hodia aj vďaka svojej minimálnej veľkosti – napríklad bezoplachové Revitalon Vlasové sérum s vysokou koncentráciou účinných látok určených pre starostlivosť o slabé, poškodené a vypadávajúce vlasy. Ide o 50 ml koncentrované sérum, ktoré môžete mať aj na palube lietadla a jeho aplíkácia je veľmi jednoduchá.

Pomôcť môže aj Revitalon Kofeínový šampón, ktorý si v prípade potreby prelejete do malej cestovnej fľaštičky, aby ste mali po ruke šampón vyživujúci vaše vlasy – s obsahom kofeínu a arganového oleja pre ich vitalitu a lesk.

 

Tip č. 3: Podporte trávenie

Niektoré z dovolenkových destinácií dokážu preveriť náš tráviaci systém, čo je často dané inými podmienkami, na aké sme celý rok zvyknutí. Tieto podmienky nijako nezmeníme, ale tráveniu môžeme pomôcť – napr. probiotikami, ktoré môžu obohatiť črevnú mikroflóru.

Probiotiká v rýchlo vstrebateľnej forme, ktoré stačí nasypať do úst bez zapitia Vitar Probiotiká obsahujú kombináciu 4 probiotických kmeňov, ktoré môžu črevnú mikroflóru obohatiť. Medzi nimi je kmeň LacoSpore – Bacillus coagulans, vyznačujúci sa odolnosťou voči vysokým teplotám a kyslému prostrediu. Navyše obsahujú aj rozpustnú prebiotickú vlákninu GOFOS fruktooligosacharidy, ktorá je rovnako prospešná pre naše črevá. Ideálny doplnok na cestovanie, vďaka jednorazovým vrecúškam, ktoré si pribalíte do príručnej batožiny, kabelky či ruksaku.

 


Tip č. 4: Vitamíny sa hodia aj v lete

Aj keď sa môže zdať, že čas vitamínov prichádza s jeseňou, tak aj v lete ich prínos určite oceníte. Posilniť imunitu v dobe, keď zmeníte prostredie nie je k zahodeniu, navyše môžete využiť aj ďalšie prínosy, ktoré ponúkajú. Medzi nimi napríklad aj to, že rada z nich prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania. Hodia sa tiež pri letných športových aktivitách, kedy potreba vitamínov rastie.

Hodiť sa vám môžu šumivé tablety, ktorými si zároveň doplníte a spestríte pitný režim. Zo širokej škály odporúčame Revital a Vitar  šumáky – Magnézium, Vitamín C či Multiforte.

   

 










Tip č. 5: Nezabúdajte na deti

Vaše deti majú mnohokrát úplne rovnaké potreby ako vy, takže probiotiká alebo vitamíny budú dobrou voľbou aj pre ne. Zmienené Vitar Probiotika sú vhodné pre deti od 12 rokov, takže sa o ne môžete podeliť. A pokiaľ chcete napríklad aj menším deťom spríjemniť dovolenku nejakým sladkým zdravým mlsaním, siahnite po detských vitamínoch z rady Mudráčik – na výber máte želatínky i cmúľacie tabletky.

 

Všetky uvedené tipy zoženiete vo vybraných lekárňach alebo na e-shope www.nasevitaminy.sk